Чим забивати кальян?
Всього їх 3:
- Класичне забивання.
- Оверпайк.
- Атомне.
Розглянемо кожну з них більш детально.
ЯК ЗАБИВАТИ КАЛЬЯН
Класичне забивання - найпоширеніше, і найпростіше. Те, що потрібно для новачків. Її роблять при використанні кокосового або деревного вугілля, з будь-якими тютюновими сумішами на ваш смак. Тютюн можна класти в глиняну чашу, силіконову, або керамічну. Простіше кажучи, можна використовувати все, що є у вас під рукою.
Щоб кальян, приготований так просто, вийшов димним і смачним, потрібно спочатку очистити тютюнову суміш від гілочок, залишити тільки листя. Їх розрізати навпіл, якщо заводська нарізка велика. Потім тютюн акуратно кладуть в чашку, його не потрібно сильно рихлити, а й занадто утрамбовувати - просто покладіть листки вільно. До краю ємності повинно залишатися 2-3 мм, це оптимальна кількість тютюну. Якщо у вас наргиле з калаудом і кришкою, то все це просто накрити, якщо без - скласти в 4 рази фольгу і обмотати чашу. Використовуйте міцну фольгу, і не забудьте зробити в ній отвори, щоб повітря туди надходив легко. Нагадуємо, отвори не повинні бути широкими (краще робити їх голкою), і їх не повинно бути занадто мало або багато. Поверх всієї конструкції покладіть 3 вуглинки і подивіться, не стикаються вони з тютюном. Все, кальян готовий.
ЗАБИВАННЯ ОВЕРПАЙК
Якщо ви вже набралися досвіду, можна зробити забивання оверпайк, або повітряну. Такий спосіб зробить кальян більш димним, ароматним, продовжить час куріння, але і повозитися доведеться довше. При чому, можна використовувати тільки якісне кокосове вугілля, інакше всі праці нанівець.
Ключовий момент - тютюн при такій забиванні потрібно добре розпушити. Робимо наступне:
- Беремо тютюн, віджимаємо його (легко), і вибираємо палички і сміття з суміші.
- Тепер секрет способу - в чашу потрібно класти не всю суміш одразу, а розділивши її на 3 рівні частини. В результаті в тютюні буде більше вільного простору і повітря при тязі буде проходити легше.
- Фольгу складаємо вдвічі (це важливо, зверніть увагу), робимо отвори. Або закриваємо кришкою калауд.
- Зверху кладемо 4 шматочки вугілля.
- Чекаємо 3-4 хвилини, щоб верхній шар вугіллячок запечатаному.
Особливості такого приготування шишу в тому, що доводиться витрачати більше тютюну, ніж при класичному, але зате кальян виходить ароматним і димним.
АТОМНИЙ ВИД ЗАБИВАННЯ
Є ще одна технологія - атомне забивання, робиться воно тільки в силіконі або глині, і тільки з жаростійким тютюном. Це найскладніший спосіб, але він же і найцікавіший.
- Очищаємо тютюн від сміття, поки все як завжди.
- Укладаємо в чашку, але так, щоб відстань до краю склало 1 см.
- Тут нам потрібна саме фольга, закриваємо чашу двошаровим покриттям (дуже щільно), і робимо в ньому 3 однакових за розміром трикутника.
- Прямо на трикутники кладіть вугілля, щоб створити максимальний жар.
При такому способі тютюн може почати горіти, стежити потрібно дуже уважно, тому і береться силікон або глина іжаростійкі суміші. Кальян виходить з насиченим смаком, але під час куріння виділяється багато чадного газу, який може дати неприємне відчуття в горлі. Тому ми не рекомендуємо часто користуватися таким способом, це посилює шкоду від кальяну.